Пастирско семейство

Семейство Амерови


Огнян и Магдалена Амерови, са в активно служение в гр.Девня и района от 1992г. насам. Имат едно дете – син, Петър Огнянов Амеров. Пастор Огнян Амеров разказва: “Роден съм на 11.11.1953г. в гр.Варна. Моята баба, Елза Петрова, е една от основателките на Евангелска Петдесятна Църква - Варна. Благодарение на нейните молитви се спасяват родителите ми и сестра ми. Аз останах най-накрая, като “блудния син”, описан в Словото, на който му трябваше време, за да дойде на себе си. Това с Божията помощ и молитвите на целият ни дом се случи през 1979г. – Аз предадох живота си на Господ Исус Христос.

Съпругата ми, Магдалена, е вярваща от дете и е от стар християнски род. Нейните баба и дядо, Минка и Стефан Стефанови, които вече са при Господа, са едни от първите евангелски християни в Разградска област, по-точно в гр. Завет.

Със съпругата ми имаме завършен 3 годишен курс за Библейски работници, към Библейска Академия “Логос”. По образование съм “икономист” и съм завършил Висшия институт по Народно стопанство Варна, 1975-1980г.”